vrijdag 11 januari 2019

Kantje boord - 04

Door naar het vervolg van "De Terugkeer van de Noordezon". We pakken "De Wraak van het Vrachtschip" erbij.
En dat begint meteen lekker.


Freek Falegier probeert het nog maar eens. Nu schuift hij een hele muur over Franka heen. Franka kan nog net op tijd wegduiken in een souterrain van een slooppand.
Kantje boord maar weer.


Blijkbaar voelde Franka het gevaar. Ze is gewapend. Maar dat helpt haar niet. Lina Marcopolis, een meedogenloze vrouw, houdt haar onder schot.
Gelukkig loopt ook dit goed af, als Franka Lina en de gebroeders Falegier met benzine weet te overgieten. De slechterikken moeten het water in vluchten.
Kantje boord.


Als Franka het vliegtuig weer terug pakt naar Oceanaqua, is het opnieuw Freek Falegier die een aanval weet te doen. Met slaapgas schakelt hij Kid Kangoeroe en Franka uit.
Als Kid en Freek uit het vliegtuig vallen, blijft Franka alleen achter.
Vliegen kan ze niet, maar gelukkig weet ze (samen met Bars) net op tijd met parachute en dingy uit het vliegtuig te springen.
Oef, oef, oef, dat was kantje boord!

Na een zachte landing op zee, peddelen Franka en Bars naar een klein onbewoond (nou ja..) eiland.
Ze eindigt daar in klevende lianen. Een valstrik van Loloa en Franka moet opnieuw voor haar leven vrezen.
Maar ook dit loopt gelukkig goed af. Weer kantje boord.


Grotendeels is het vervolgens eind goed, al goed. Tot we op het allerlaatst toch nog Frits Falegier aan zien kloppen voor een allesbeslissende aanval op Franka. Was het Freek op de eerste bladzijde, het is Frits op de laatste. Een spiegeling, op zijn Henk Kuijpers'.
Maar goddank, ook dit loopt goed af, de opblaasbeesten zijn ons nu goedgezind. Een gorilla schakelt Frits uit, maar ondertussen was Franka wel met een mes aangevallen. Kantje boord dus!

Opnieuw vijf gevallen in dit album, waarmee de teller al op eenentwintig komt te staan.