zondag 10 oktober 2021

Emmeloord

Afgelopen Juni verscheen er een paginagrote advertentie in de krant "Het Urkerland" van de firma Startblock.


Het bijzondere was dat de gehele pagina getekend is door Henk Kuijpers. Inclusief Franka.
Hier een detail van die advertentie:


We zien Franka op de fiets, Bars in het mandje. Ze zijn net de brug op de Nagelerweg gepasseerd, komend vanaf de Nagelerstraat.

Ik heb dat punt opgezocht op google maps en kwam tot het volgende (helaas iets minder zonnige) resultaat:


Bijná dus! Het perspectief van Henk is vanaf het fietspad, maar daar maken de camera's van google natuurlijk niet de foto's. De auto's rijden midden op straat. Vandaar dat de hoek net even anders is.

Maar wat we zowel op de tekening als de foto zien, zijn de twee torens (nee, dit heeft niets met Tolkien te maken) in de verte.

Links op de achtergrond, net naast de slagboom, zien we de watertoren van Emmeloord, ook wel bekend als De Poldertoren.
De Poldertoren is een watertoren die in het centrum van Emmeloord staat. De toren werd gebouwd tussen 1957 en 1959. Met een hoogte van 65,30 meter is deze watertoren een van de hoogste watertorens van Nederland. De toren heeft een groot carillon.


Boven Franka's hoofd zien we nog een toren haar kop opsteken. Het betreft hier de kerktoren van christelijke gereformeerde kerk "de Hoeksteen". Geopend in 1952.


Terug naar de advertentie, ik dwaal af.

Ik was natuurlijk het meest onder de indruk van de schitterende Scania van de firma van Wieren Special BV. Een 5-assige Scania trekker met een 730 pk V8 motor.


Wow...