zaterdag 16 oktober 2021

Kantje boord - 17

Stond de teller na 16 albums op 73 aanslagen, we gaan het met dit album verhogen tot 75 aanslagen. Het album van vadaag is Eigen Risico. Het is weliswaar lang spannend in dit verhaal, maar Franka weet zich redelijk door het album heen te wurmen.


Het duurt tot pagina 29. Daar krijgt Franka eerst een flinke mep van de zus van Esmée. Zoals te zien op de tekening, weet ze ook meteen met één vloeiende beweging het pistool van Franka af te pakken.


Niet alleen pakt ze het pistool af: ze is van plan Franka dood te schieten met dat wapen. Adieu Franca!! (met een c, dus dat zal met een Frans accent zijn!).


Maar ook dit loopt goed af, al is het weer kantje boord. Rix komt tussenbeide. Net op het moment dat ze schiet. Mis. Bij dit alles kijkt D.J. toe en helpt vervolgens een handje.


Als we 11 pagina's verder in het verhaal aanbeland zijn, is Esmée weer aan de beurt om Franka te pakken te nemen. Esmée had zich verstopt in Franka's Mini en vanaf de achterbank weet ze Franka te verdoven.


Paw! Paw! Paw! Drie kogels zien we Franka's linker zij in schieten. Afgevuurd door Esmée de Galante.

Terwijl Franka het uitgilt, wordt Esmée beschoten door Melodie, die echter bij een tweede poging mist. Net als Esmée ook haar wil neerschieten, wordt ze zelf neergeknald door de paintkogels van Rix.


Dat is de tweede keer in korte tijd dat Rix haar red van een zekere en wisse dood.

Twee keer is er dus geschoten, beide keren met de intentie Franka te doden. Na 17 albums staan we op 75 aanslagen. Gemiddeld ruim 4 keer kantje boord per album.