dinsdag 3 oktober 2017

1957 Cadillac Fleetwood 60

Lana LaCar loop naar een (zeer zwart gekleurde) witte Cadillac Eldorado 1953. De auto waarin ze wordt vermoord.


Op de gevel van de Cadillac Club zien we een ander model: een 1957 Cadillac Fleetwood Series 60. Let vooral op de twee ronde lampen links en rechts onderaan.

Nu wil het geval dat Henk in 1995 in Portugal een Cadillac aan de gevel tegen kwam. Zo lezen we in de "Kill Them Pirates" uitgave van 1997.


Een Cadillac die sterk lijkt op het model aan de gevel van de Cadillac Club. Eerste gedachte: dus daar kwam dat idee vandaan. Dat ging rap over boord toen ik me realiseerde dat "Cadillac Club" al in 1988 in een gelimiteerde oplage was verschenen. Helemaal toen ik (nu nadrukkelijker speurend) merkte dat de twee lampen links en rechts onderaan ontbraken.

Leuk dus, zo'n foto met een roze Cadillac, maar wat voegt het dan toe.
Spiegelen: zou de Cadillac Bar in Portugal dan het idee van de Cadillac Club hebben overgenomen. Henk documenteert altijd veel, maar misschien leest deze bar eigenaar wel graag strips. Zou er een bron vermelding bij die bar te vinden zijn?
Deze specifieke gevel was helaas nergens terug te vinden, twee andere wel.

In de buurt van het zuid Portugese Albufeira, in het dorp Quarteira is een Cadillac Bar gevestigd.


Deze eveneens roze variant is wat minder imposant dan de eerder getoonde versies.
Tot ik dus op een site, geheel onverwachts de tweede Cadillac tegenkwam.


En dat is wel exact het model waarmee Henk op de foto is gegaan. Ik zei al onverwachts, want deze foto komt van een webwinkel die onder andere deze Elvis merchandise verkoopt. Niet gelijk gaan rennen; item currently sold out.
Desalniettemin, Henk staat dus niet zomaar voor een Cadillac. Het is een kopie van de iconische Pink Cadillac van Elvis Presley himself! Waarvan het origineel te vinden is op Graceland.


Op 7 Juli 1955 kocht Elvis zijn tweede Pink Cadillac, een nieuwe 1955 Cadillac Fleetwood Series 60. Een blauwe met een zwart dak, als vervanging voor de eerder uitgebrande Cadillac. Hij liet deze auto opnieuw spuiten door een buurman die een roze kleur voor Elvis ontwierp. De kleur kreeg zelfs de naam 'Elvis Roze'. Deze auto schonk Elvis vervolgens aan zijn moeder, een van de meest beroemde auto's ter wereld. Gladys Presley zou het altijd trots 'haar' auto noemen.

En zo hebben we dus naast de Witte 1953 Cadillac Eldorado van Lana LaCar en de Blauwe 1957 Cadillac Fleetwood Series 60 aan de gevel, ook een foto met een Roze 1955 Cadillac Fleetwood Series 60.
Naast de vele modellen in de club. Uiteraard.

You may go to college
You may go to school
You may have a pink Cadillac
But don't you be nobody's fool