dinsdag 10 oktober 2017

Albury Park Mansion

De Firma Falegier kreeg een aanbod om wat antiek te bekijken en taxeren in een schitterend landhuis in het graafschap Surrey, Engeland. The Albury Park Mansion. Met zijn zeer herkenbare drieënzestig schoorstenen. Het complete dorpje Albury ligt in het Albury Park, en kent slechts drie of vier huizen en een kerk. Werkelijk een prachtige locatie, op een steenworp afstand van het iets bekendere Guildford.




Dat het een prachtig geheel is, moet Henk ook bedacht hebben toen hij het verhaal Eigen Risico tekende.


Albury Park heet in dat verhaal ineens Haddington Hills House. Dat mag natuurlijk. Ook al ligt Haddington ten noorden van Londen. En ver ten noorden ook.

Zoals al genoemd, het adres is The Mansion, Albury Park, Albury, Guildford, GU5 9BB, Verenigd Koninkrijk. Te vinden ten zuidoosten van Londen. Er zijn zelfs rondleidingen op het landgoed. Vanuit Londen neem je de M25 ringweg, tot afslag A3 richting Guildford. het is dan nog een klein stukje binnendoor via de A25 en de A248. Franka en Rix nemen vanuit hartje Londen de M3, om zodoende op die al genoemde ringweg M25 te komen.


Ik heb deze combinatie van verkeersborden met de afslagen Feltham en Kingston (liggen een goeie tien kilometer uit elkaar) op de M3 nooit gevonden.

Franka en Rix breken in, waardoor we ook een inkijkje in het gebouw krijgen.
Helaas, de open haard, de boeken kasten, de deuren. Ik heb ze niet kunnen plaatsen.
Albury Park Mansion is dan ook recent compleet gerenoveerd en verbouwd tot appartementen complex. De erfenis van Adrian Ashford.


Do not disturb