vrijdag 13 oktober 2017

Geheimen van een Stripheldin

Veronica Magazine, 4 Oktober 1997. Nummer 40. Voor een zacht prijsje, één gulden en vijfennegentig cent. Dat is omgerekend zo'n achtentachtig eurocent. Ik zei al: een zacht prijsje. Carine Holties op de cover, geen blijvertje gebleken.


Maar in dat nummer, en niet eens genoemd op de cover, een aflevering van Backup. De Geheimen van een Stripheldin. Ingeleid door Franka zelf! Staand in galajurk voor een groot theater. Pers en fans aan de kant, achter het lint.


Zoals Henk zelf toelicht in de begeleidende fotostrip: Een cover voor Backup? Tuurlijk. Vloeiend.  Vandaag is Franka de sexy gastvrouw van het Back Up-theater.
Over sexy gastvrouwen gesproken. Een linkje naar het eerste deel van Hel: De Koffers van Raz Fadraz. Getekend door Danker Jan Oreel. Op tekst van Henk Kuijpers. De eerste stappen van deze samenwerking gaan ver terug tot in de jaren tachtig, maar het verhaal is pas getekend, gepubliceerd en verschenen in de periode 2010-2011.

In 2016 moet Danker Jan nog snel een kerstkerst tekenen.
De eerste schets. 16 December.


Komt in de buurt hè. Dat kan beter!
Een tweede opzetje dan maar. 18 December.


Staand in galajurk voor een groot theater. Pers en fans aan de kant, achter het lint.
Ik zeg niets meer aan doen. Afronden die kerstkaart!
23 December.


Danker Jan, heeft Wilma nog een kleurenversie gemaakt? Ik hou me aanbevolen! Want hoe je het ook wendt of keert; allebei top gedaan.

We wish you a marry Christmas...